Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes les novetats > Cristóbal Montoro presideix la signatura del nou concert de MUFACE

Cristóbal Montoro presideix la signatura del nou concert de MUFACE

Versió per a impressióEnviar per emailPDF version

El ministre d'Hisenda i Funció Pública destaca la vigència i el futur del model de col·laboració públic-privada en matèria d'assistència sanitària.

Montoro presideix la signatura del nou concert de MUFACE

Madrid, 28 de desembre de 2017.- La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (Muface) i les asseguradores Asisa, SegurCaixa Adeslas, DKV i Igualatorio Cantàbria han signat avui el nou concert d'assistència sanitària que compta amb un pressupost total de 2.191 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 5,62% (114 milions) pel que fa al concert anterior.

El concert, que donarà cobertura a un total d'1.477.320 beneficiaris als quals podran sumar-se uns 100.000 nous mutualistes, comprèn dos contractes: un per a l'assistència sanitària en territori nacional, que ascendeix a més de 2.161 milions d'euros; i un segon, per un import d'uns 30 milions d'euros, que assumeix en exclusiva DKV i que cobreix l'assistència als 7.400 mutualistes destinats o residents en l'exterior i les seves famílies.

Montoro: “Procediment d'èxit”

El concert va ser subscrit pel director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i els representants de les asseguradores, en presència del ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, i la secretària d'Estat de Funció Pública, Elena Collado. En la seva intervenció posterior, el ministre va qualificar el model de Muface com "un procediment d'èxit" i "un exemple de col·laboració públic-privada" pel qual opten voluntàriament el 80% dels funcionaris públics.

Així mateix, Montoro va recalcar que el sistema sanitari espanyol és "dels millors del món" i és un dels "grans sectors de l'activitat econòmica" del nostre país, un sector que dóna treball, va recordar, a 450.000 persones. El titular d'Hisenda va agrair a les asseguradores el seu compromís amb el model de Muface: "En un moment d'ajustos pressupostaris vam tenir la col·laboració, la paciència de les asseguradores, que van entendre que als moments crítics el sistema no es podia posar en risc. El Govern sempre ha apostat i seguirà apostant per aquest sistema", va afegir.

El ministre va finalitzar la seva intervenció recolzant expressament el projecte de renovació i modernització emprès per la mutualitat i felicitant a la secretària d'Estat de la Funció Pública, Elena Collado, i a l'equip de MUFACE, encapçalat pel seu director general, pel treball desenvolupat en aquest últim any.

Murillo: “Exemple d'eficiència”

En nom de les asseguradores va intervenir el conseller-director general de SegurCaixa Adeslas, Javier Murillo, qui va mostrar la seva "satisfacció i agraïment" per la continuïtat del model Muface, al mateix temps que ha ressaltat el "compromís del Govern" amb est, una fórmula que, segons el parer de Murillo, és un exemple de “eficiència i modernitat”. "Els anys passats han estat difícils -va reconèixer-, i la signatura d'avui és una excel·lent notícia després d'anys en els quals el conveni era difícil de justificar per a les entitats signatàries. Estem en una nova etapa, esperem una consolidació del model, i renovar una aposta per un futur d'una sanitat de més qualitat", va concloure.

Montoro presideix la signatura del nou concert de MUFACE