Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes les novetats > Autoritzats els nous concerts de MUFACE amb un pressupost de 2.200 milions i un increment de cosina del 5,62%

Autoritzats els nous concerts de MUFACE amb un pressupost de 2.200 milions i un increment de cosina del 5,62%

  • La vigència serà de dos anys, 2018 i 2019, i suposaran una injecció de 114 milions sobre els concerts anteriors.
  • El nou concert garanteix la sostenibilitat del model Muface i millora l'assistència sanitària dels mutualistes

El Consell de Ministres ha autoritzat a la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (Muface) la celebració dels concerts d'assistència sanitària per als seus beneficiaris en territori nacional i estranger per un pressupost total de 2.191 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de cosina del 5,62 per 100, xifra superior a l'aprovada en els últims anys, amb una injecció de 114 milions d'euros pel que fa als concerts anteriors.

La vigència dels mateixos serà de dos anys (2018 i 2019) i donaran cobertura a un total d'1.175.787 mutualistes, als quals podran sumar-se uns 100.000 nous mutualistes, com a conseqüència de l'acord per a la millora de l'ocupació pública signada amb els sindicats el 29 de març i de les ofertes d'ocupació pública, que contribuiran a rejovenir l'edat mesurada del col·lectiu protegit.

Els concerts comprenen dos contractes: un per a l'assistència sanitària en territori nacional, que ascendeix a més de 2.161 milions d'euros; i un segon, que cobreix l'assistència pels 7.400 mutualistes destinats o residents en l'exterior i les seves famílies, per un import d'uns 30 milions d'euros.

Els dos concerts garanteixen la sostenibilitat del model Muface, milloren l'assistència sanitària dels mutualistes, amplien la llibertat del mutualista per triar la seva entitat, milloren l'assistència especialitzada, afavoreixen la coordinació amb els serveis autonòmics d'emergència i aposten decididament per la recepta electrònica.

Novetats

Els concerts 2018-2019 incorporen una sèrie de novetats que milloren l'assistència als mutualistes, entre les quals cal destacar:

-Estableixen dos períodes de canvi (gener i juny) per a la lliure elecció d'entitat privada.

-Potencien l'assistència de nivell provincial i de grans nuclis urbans. S'estén a tretze nous municipis (Talavera, Alcalá d'Henares-Torrejón d'Ardoz, Alcorcón-Fuenlabrada-Móstoles, Gandía- Oliva, Lorca, Mèrida-Almendralejo i Jerez de la Frontera-El Port de Santa María) la cartera d'especialitats de les capitals de províncies (nivell III) com a neurologia, pneumologia, unitat de vigilància intensiva, urologia, ressonàncies, etcètera.

-Activen el projecte de recepta electrònica per als mutualistes, que afavorirà l'ús racional dels medicaments i un millor seguiment per part del facultatiu, estalviant temps i desplaçament als usuaris.

-Preveuen l'impuls d'instruments de col·laboració amb els serveis autonòmics de salut que atenguin als mutualistes en situació d'emergència per activació del telèfon 112.
Contemplen la millora de l'assistència en el mitjà rural mitjançant convenis amb les Comunitats Autònomes, ampliant la cobertura a supòsits fins ara no prevists en moltes regions.

-Inclouen la cirurgia robotitzada i la radioteràpia intraoperatoria com a serveis de referència, la qual cosa permetrà l'accés de pacients greus a tècniques quirúrgiques que permeten una recuperació més ràpida i còmoda.

-Creen un sistema d'incentius destinat a afavorir la protecció assistencial dels majors i l'oferta de serveis sanitaris per sobre dels exigits en el concert (bucodental, per exemple).

-Amplien el període assistencial a nounats fins a l'alta hospitalària, la qual cosa atorga cobertura a casos en què sigui necessari realitzar intervencions quirúrgiques posteriors o realitzar tractaments sobre el bebè.

-Estableixen la cobertura de les cures pal·liatives al domicili del pacient.

-Aposten per la modernització i les TIC, afavorint l'extensió dels catàlegs digitals de quadres mèdics i asseient les bases per a la història clínica digital.

Amb aquests concerts es dota d'una millora integral un model de col·laboració públic privada en l'àmbit sanitari que compta amb més de quatre dècades d'història. Per a això, s'ha aprovat també un Acord pel qual s'autoritza a la Mutualitat a adquirir compromisos de despeses amb càrrecs als exercicis de vigència dels concerts.